فهرست مطالب

مدیریت توسعه و تحول - پیاپی 51 (زمستان 1401)

نشریه مدیریت توسعه و تحول
پیاپی 51 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مسعود ذوالقدر، ناصر حمیدی*، سید مهدی الوانی، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 1-18
    چالش اخیر سازمانها در محیطهای کاری جدید، تمرکز برروی بهره وری شیوه های کاری در سازمان است. ازآنجاییکه کارکنان بعنوان اصلی ترین منبع نامشهود سازمان تلقی میشوند، توجه به استفاده بهینه از شیوه های نوین منابع انسانی، میتواند ریسک پاسخ به محرکهای بیرونی را بکاهد، لذا بکارگیری روشی تحولگرا در شناسایی آرایه بهینه از ابعاد شیوه بکار رفته، تحت عنوان جعبه های سیاه می تواند ضمن رسیدن به تناسب درونی اجزای سیستم، بهره وری نیروی انسانی را در تحقق اهداف و ارتقاء عملکرد سازمان تضمین کند. در پژوهش حاضر سعی شده با روشی مبتنی بر مدلسازی غیر خطی، امکان بهینه یابی آرایه ای از مولفه ها بومی و ابعادشان تحت عنوان جعبه های سیاه بین شیوه کار تیمی و عملکرد سازمان، با توجه به دو عامل کفایت و پیچیدگی را فراهم کند.با سنجش نظربیش از 80 کارشناس منابع انسانی، از بین 16383 ترکیب، آرایه بهینه با موثر ترین نقش بترتیب از مولفه های وجدان کاری، روحیه تعاون وسازگاری اجتماعی وتوانمندسازی دررابطه بین شیوه کار تیمی وعملکرد سازمانهای مورد مطالعه، معرفی شد. با بررسی شاخص آماره ترکیبی خطای ایده آل، حذف ابعاد "روابط گروهی واجتماعی"و"کنترل تصمیمات سازمان" بترتیب از دو مولفه اخیر را می توان ، عامل بهینگی آرایه دانست.
    کلیدواژگان: محیط های کاری جدید، شیوه های کاری مدرن، مدل های غیرخطی، عملکرد سازمانی، جعبه سیاه
  • نرگس غفرانی، سید رسول حسینی*، مرتضی موسی خانی صفحات 19-25
    مفاهیم کارآفرینی و آموزش کارآفرینی در مدارس در برنامه های آموزشی بسیاری از کشورها به چشم می خورد. تعداد مطالعات با هدف آشکار کردن روندهای کلی آموزش کارآفرینی در زمینه مدارس در ادبیات افزایش یافته است زیرا آموزش کارآفرینی بخشی پذیرفته شده از آموزش رسمی است که برای سال ها مورد مطالعه قرار گرفته است. بر همین اساس، مطالعه حاضر با هدف علم سنجی مطالعات صورت گرفته به ترسیم ساختار و نقشه های علمی مرتبط با حوزه مدرسه کارآفرین مبتنی بر توسعه نگرش کارآفرینانه پرداخته است. جامعه پژوهش شامل کلیه مدارک علمی در حوزه مذکور است که در پایگاه «اسکوپوس» تا سال 2022 نمایه شده اند. این مطالعه با استفاده از رویکرد علم سنجی، هم رخدادی واژگان و تحلیل محتوای مستندات صورت گرفته است. جامعه مورد مطالعه پژوهش شامل تمامی مقاله های مرتبط با موضوع پژوهش است. در راستای انجام پژوهش پس از طراحی سوالات پژوهش، جستجویی نظام مند بر اساس کلید واژه های مرتبط- آموزش کارآفرینانه، مدرسه کارآفرین، نگرش کارآفرینانه- از پایگاه داده اسکوپوس صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان داد در حوزه آموزش کارآفرینی به صورت مستقل تحقیقات متنوعی در جهان انجام شده و سازه هایی همچون نگرش، قصد کارآفرینانه، خلاقیت به میزان قابل توجهی مورد توجه محققان قرار گرفته است. نتایج علم سنجی نشان داد، کشور ایران در رتبه چهارم در بین کشورهای آسیایی از منظر توجه به مدرسه کارآفرین بوده است. بیشترین همکاری در زمینه موضوع پژوهش در سطح جهانی در کشورهای آمریکا، اندونزی و بریتانیا صورت گرفته است. در نهایت شبکه های هم واژگانی کلمات کلیدی نشان داد که بزرگترین خوشه مربوط به کارآفرینی است
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، مدرسه کارآفرین، نگرش کارآفرینانه، علم سنجی
  • مهدی آقامحمد، غلامرضا کردستانی*، حسین کاظمی صفحات 27-37
    هدف

    تطبیق نظام مدیریت مالی بخش عمومی و ارتقای کارایی موجب شده است تا انگیزه ای درزمینه اصلاح نظام مدیریت مالی بخش عمومی ایجاد شود.

    روش

    کمی به روش پیمایشی از نوع تحقیقات توصیفی (غیرآزمایشی) است. نمونه آماری تحقیق شامل 165 نفر از ذی حسابان و مدیران امور مالی، مدیران بودجه، کارشناسان خبره امور مالی، مدرسین دانشگاه، در بخش تجزیه وتحلیل داده ها، رتبه بندی با استفاده از میزان اهمیت عوامل و برازش الگو یا استفاده از روش معادلات ساختاری انجام شد.

    یافته ها

    رتبه پیشرفت در فناوری های نوین در شرایط علی، تمرکززدایی و افزایش انعطاف پذیری در شرایط زمینه ای، ارزش های فرهنگی در مداخله گرها، اصلاح نظام مالیاتی در راهبردها و افزایش رفاه اجتماعی.

    نتیجه گیری

     ارزیابی و رتبه بندی مدیریت مالی عمومی نوین در ایران، مشخص شد که الگو مدیریت مالی عمومی نوین دارای شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها است که هرکدام به ترتیب رتبه بندی دارای موارد فناوری های نوین، افزایش انتظارات شهروندان، افزایش فساد و فقر، محدودیت شدید منابع مالی کشور و الزامات قانونی و بین المللی و رقابت منطقه ای؛ تمرکززدایی و افزایش انعطاف پذیری، اصلاح انگیزش و مشوق ها و تعهد مدیران، اصلاح شیوه ی آموزش و مشاوره، ایجاد سیستم یکپارچه اطلاعات، توسعه منابع انسانی و تجهیزات و فناوری و قوانین و مقررات و رویه ها؛ ارزش های فرهنگی، رهبری و مدیریت و دخالت سیاستمداران و سیاسی کردن؛ اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح نظام حسابرسی و کنترل داخلی، اصلاح نظام بودجه ریزی، اصلاح رویکردهای اندازه گیری عملکرد، اصلاح نظام قیمت گذاری خدمات و تفکیک سیاست گذاری و اجرا و توسعه نظام گردش مالی می باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت مالی عمومی نوین، حکمرانی خوب، پاسخگویی مالی در بخش عمومی
  • حسین زکی زاده، مهدی نادری نسب*، رحیم رمضانی نژاد صفحات 39-49
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل ابعاد توسعه ساختار حرفه ای برای سازمان های ورزشی مبتنی بر نظریه استرواس و کوربین بود.

    روش شناسی

     روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک می باشد. جامعه آماری شامل دو بخش جامعه انسانی (مدیران سابق سازمان تربیت بدنی، مدیران و روسای حال حاضر و سابق کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان) و جامعه اطلاعاتی بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت غیراحتمالی هدفمند و تکنیک گلوله برفی انتخاب گردید (17 نفر و 29 سند). روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی، ضریب کاپا (792/0)). برای تحلیل داده ها از رویکرد سیستماتیک در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است.

    یافته ها

     نهایتا 18 مقوله اصلی (محیط داخلی و خارجی، فرهنگ سازمانی، ساختار حرفه ای، دستورالعمل های اجرایی، بوروکراسی اداری، مداخله مدیران، میزان کنترل، منابع انسانی و مالی، فناوری، آمادگی کارکنان، زیرساخت ها، استانداردسازی امور، ابراز نظر ازادانه، بهبود کیفیت ارتباطات، تفویض اختیار، بهره وری، بهبود تصمیم گیری و بهبود عملکرد ورزشی) و 22 مفهوم استخراج شد.

    نتیجه گیری

    مقوله ساختار حرفه ای در طراحی سازمان های ورزشی از اهمیت به سزایی برخوردار است و دارای جنبه های مختلفی می باشد. همچنین با استفاده از این تحلیل ابعاد و راهکارهای مبتنی بر استرواس و کوربین می توان انتظار توسعه ساختار حرفه ای سازمان های ورزشی در ایران را داشت.

    کلیدواژگان: ساختار حرفه ای، سازمان ورزشی، داده بنیاد
  • حسن کمالو، علی داوری*، محمدحسن ابراهیمی سرو علیا، محمد عزیزی صفحات 51-62

    هدف این پژوهش، تبیین مدل تامین جمعی در پروژه های صنعت ساختمان ایران است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی، اکتشافی و کاربردی است و از روش تحقیق کیفی و کمی(آمیخته) استفاده شده است. در بخش کیفی از فن دلفی و اجماع 7 خبره اجرایی و دانشگاهی بهره گرفته شد که به روش هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. در بخش کمی، از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد و پرسشنامه میان 65 نفر از متخصصان پروژه های کارآفرینی ساختمان سازی به صورت نمونه گیری تصادفی، توزیع و تحلیل انجام شد. همچنین پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ تایید شد و روایی محتوا و سازه نیز بررسی شد. نتایج نشان داد مدل تامین جمعی پروژه های کارآفرینی شامل هشت دسته اصلی است که عبارت اند از «ویژگی ها پروژه»، «فرهنگ»، «نقش دولت ونهادهای ناظر»، «روش های اطلاع رسانی کمپین و بازاریابی»، «ویژگی های سرمایه گذار»، «ویژگی های مکانی و جغرافیایی»، «ویژگی های بازار مالی» و «ویژگی‎ ها مجریان و بنیانگذاران». با توجه به یافته های پژوهش پیشنهاد می شود که هر یک از مجریان، سرمایه گذارن و دولت و نهادهای ناظر، در طراحی پلتفرم های تامین مالی جمعی همکاری لازم را انجام دهند چرا که کمبود یک پلتفرم مناسب، امن و حرفه ای در این زمینه در بازار ایران به شدت احساس می شود. از آنجایی که ایران مملو از فارغ التحصیلان دانشی و نوآور هست و شامل رشد کارآفرینی هستیم و البته مشکلات اقتصادی و مالی گریبان گیر اجرایی شدن ایده های خلاقانه جوانان است، وجود یک پلتفرم تامین مالی جمعی و آموزش فرهنگ مالی لازم و وضع قوانین به اقتصاد ایران کمک کرده و مسیر پروژه های عمرانی نوآورانه را هموار می سازد

    کلیدواژگان: مدل تامین مالی جمعی، پروژه های صنعت ساختمان، تامین سرمایه
  • سید محمدرضا محدث خالصی، مهران مختاری بایع کلایی*، قربانعلی آقااحمدی، داود کیا کجوری صفحات 63-80
    مقدمه

    سازمان ها از طریق ساختاردهی منظم و مداوم رفتار کارکنان باعث همسو سازی و سازگاری نگرش ها، ارزش ها و رفتار های فردی با ارزش ها، هنجارها و رفتارهای مطلوب سازمانی می شوند. سازمان ها باید فرصت های مناسب جهت آشناسازی کارکنان با ماموریت، اهداف، وظایف شغلی و ارزش های مطلوب سازمان در راستای افزایش کارایی و اثربخشی و دست یابی به مزیت رقابتی فراهم نمایند. این تحقیق با هدف شناسایی و اولویت بندی تاکتیک های جامعه پذیری نهادی با رویکرد تلفیقی کیفی- کمی صورت گرفته است.

    روش پژوهش

    روش این پژوهش توصیفی با هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق 10 نفر از خبرگان مدیران ارشد سازمان های دولتی زیرمجموعه وزارت نفت در حوزه مورد مطالعه می باشد که پرسشنامه های دلفی، مقایسات زوجی و دیمتل در میان آن ها پخش شد با استفاده از رویکرد تحلیل داده ها انجام گرفته است، همچنین یافته ها بر اساس نتایج به دست آمده اثبات شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج تحقیق اثبات شد، معیار " جمعی" با وزن نهایی 0.205 در اولویت اول میان معیارها بوده، معیار متوالی بیشترین تاثیرگذاری و تعامل را دارا می باشد، معیار دایمی از بیشترین تاثیرپذیری برخوردار است و زیرمعیار " آموزش های شغلی موثر برای افراد تازه وارد" با وزن نهایی 0.0507 در اولویت اول میان زیرمعیارها قرار دارد.

    کلیدواژگان: جامعه پذیری، تاکتیک های جامعه پذیری نهادی، روش های تصمیم گیری چند معیاره، رویکرد کیفی- کمی
  • خدیجه عیدان ترک زاده، فرزین رضایی*، امیررضا کیقبادی، محسن صیقلی صفحات 81-91
    هدف پژوهش حاضر، شناسایی شرایط و عوامل موثر بر پول هوشمند و اولویت بندی متغیرهای به دست آمده بر اساس این شرایط در بازار سهام ایران است. روش این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و بر اساس داده، از نوع آمیخته است که در شناسایی عوامل از نوع کیفی و از طریق مصاحبه با خبرگان صورت گرفت و در اولویت بندی عوامل شناسایی شده از نوع کمی و با استفاده از پرسشنامه انجام گردید. جامعه آماری با استفاده از روش نمونه گیری با حداکثر تنوع انتخاب شدند، مدل پژوهش برای اولویت بندی به صورت سه سطحی با همه شرایط و عوامل شناسایی شده طراحی گردید و با نرم افزار (Expert choice) و با تکنیک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) آزمون شد. نرخ ناسازگاری در تمامی مقایسات زوجی کمتر از1/0 می باشد، در نتیجه مدل پژوهش مورد تایید می باشد. در سطح اول، معیار شرایط علی رتبه اول را کسب کرده است.در سطح دوم در بین مقوله های (شرایط علی، عوامل کلان اقتصادی)، (شرایط زمینه ای، قوانین و مقررات وضع شده از سوی دولت) و (شرایط مداخله گر، رفتار بازارهای موازی) رتبه اول را کسب کرده است و در سطح سوم تغییرات نرخ ارز رتبه اول را کسب کرده است.
    کلیدواژگان: پول هوشمند، شرایط علی، شرایط مداخله گر، شرایط زمینه ای، تکنیک تحلیل سلسله مراتبی
  • اللهیار قاسمی، احمد راه چمنی*، حمیدرضا سعید نیا صفحات 93-106

    این پژوهش با هدف ارایه الگوی عناصر شناختی و هیجانی در تبلیغات بصری صورت گرفته است. این پژوهش که با رویکرد کیفی نظریه داده بنیاد کلاسیک یا گلاسری انجام گرفته است،به شناسایی و کشف و مدل سازی عناصر شناختی و هیجانی در تبلیغات بصری می پردازد. در این پژوهش، بعد از انجام مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته، کدگذاری باز حین پیاده سازی و ممیزی مصاحبه ها انجام گردیده. شکل گیری مقوله اصلی و مفاهیم آن، همچنین کد گذاری نظری، جهت کشف ارتباط عناصر مدل، اجرا گردید. در این پژوهش پس از 16 مصاحبه، اشباع نظری صورت گرفت. پس از انجام مراحل بالا، برای این پژوهش 51 کد استخراج گردید که منجر به پیدایش مقوله«اثربخشی ابعاد بصری شناختی و هیجانی تبلیغات محیطی سازمان»و چهار مفهوم،1-نوآوری در طراحی رنگ سازمانی در تبلیغات محیطی با هدف برانگیختگی هیجان و شناخت بصری از سازمان،2-طراحی و اجرای مینیمال لوگوی سازمانی در تبلیغات محیطی با تاثیر افزایش شناخت،3-استفاده از وب سایت با دامین کوتاه و ماندگارپذیر در تبلیغات محیطی با تاثیر گذاری بر شناخت،4-استفاده از شعار سازمانی در تبلیغات محیطی با تاثیر افزایش شناخت،گردید. برای موفقیت در کارزارهای تبلیغاتی، استفاده صحیح از عناصر بصری هیجانی و شناختی، امری ضروری و لازم است، که در این پژوهش به آن پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: تبلیغات بصری، عناصر شناختی، عناصر هیجانی، نظریه داده بنیاد کلاسیک
  • آزاد اسعدی، محسن هاشمی گهر*، رویا دارابی، شادی شاهوردیانی صفحات 107-118
    یکی از عوامل تعیین کننده بازده ی سهام شرکت ها، آگاهی از میزان ریسک شرکت ها است. ریسک های موجود با تاثیرگذاری بر میزان سودآوری و بازده ی شرکت نقش مهمی را در تصمیم گیری های مالی سرمایه گذاران به لحاظ تاثیر بر احساسات بازار ایفا می کند. اهمیت این پژوهش در این است که به دانشجویان، اساتید، سرمایه گذاران، مدیران شرکت ها و قانون گذاران بازارسرمایه نشان می دهد سهم عامل گرایش احساسی سرمایه گذاران در ارزشیابی سهام چقدر است. این تحقیق به بررسی متغیرهای ریسک دنباله دار در بازه زمانی می پردازد که ما با استفاده از رگرسیون چندکی ، قابلیت پیش بینی بازده ریسک رویدادهای شدید را که در طول زمان تغییر می کند را در نقاط مختلف توزیع بازده سهام مورد بررسی قرار می دهیم. ما شواهدی پیدا می کنیم که یک قدرت پیش بینی کنندگی قوی در چندک های پایین برای پیش بینی چشم اندازهای (افق های) حداکثر یک ساله وجود دارد. نتایج تحقیق ما نشان می دهد که در چندک های بالاتر هیچ رابطه ای بین ریسک دنباله دار و بازده مازاد بازار سهام وجود ندارد. به طور کلی شواهد کسب شده، صرف سهام بزرگ غیر معمولی مشاهده شده در طول دوره های سقوط شدید قیمت سهام که احساسات بازار بدبینانه می باشد را توضیح می دهد.
    کلیدواژگان: ریسک دنباله دار، بازده سهام، احساسی بازار
  • امیر بهرامی پور، صادق عابدی*، علیرضا ایرج پور صفحات 119-127
    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل فازی ارزیابی طرح های کسب و کار متمرکز بر توسعه محصولات جدید انجام شده است. این پژوهش از آن جهت که می تواند در خوشه صنعتی تولید مواد شیمیایی مورد بهره برداری قرار گیرد و بصورت سیستمی عملکرد توسعه محصولات جدید را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد، از حیث هدف کاربردی و از حیث اجرا یک روش پژوهش اکتشافی-مدل سازی می باشد. جامعه پژوهش حاضر را در این پژوهش 12 نفر از صاحبنظران شرکت های صنایع شیمیایی را تشکیل می دهند. به منظور تحلیل داده ها از روش تکنیک دلفی فازی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد 6 متغیر برون زا به عنوان متغیرهای کلیدی در انتخاب و توسعه محصول جدید در سازمان انتخاب گردید. برای تعیین اهمیت متغیرهای برون زا که خبرگان در مشخص نمودن میزان اهمیت آنها که تردید دارند از روش تکنیک تحلیل فازی مردد استفاده شد که اهمیت وزنی متغیرهای برون زا عبارت است از سهم پذیرش محصول جدید در بازار(0.275)، اطمینان سرمایه گذاری توسعه محصول جدید(0.239)، استراتژی توسعه محصول جدید(0.209)، سطح پاس کردن استاندارد و الزامات(0.136)، جذب بودجه تحقیقات توسعه محصولی(0.077) و جذب بودجه تحقیقات کاربردی(0.061). مدل توسعه محصول پویا، که مبتنی بر رابطه علت و معلولی است، طراحی و در مطالعات آتی نیاز به آزمون شبیه سازی عملکرد تصمیم گیری حال و آینده دارد.
    کلیدواژگان: طرح کسب و کار، توسعه محصول جدید، عدم قطعیت، منطق فازی
  • فاطمه عباسی، جلال حقیقت منفرد*، جمشید عدالتیان شهریاری صفحات 129-140
    ضرورت ایجاد یکپارچگی درون سازمانی و بین سازمانی در محیط زنجیره تامین و تحول گسترده در حوزه فناوری و سیستمهای اطلاعاتی، عوامل اصلی شکل گیری سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) بوده اند. یکی از عوامل موفقیت پیاده سازی آن ها و نیز هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی صحیح ریسک های موجود در سه فاز قبل ، حین و پس از پیاده سازی سیستم های ERP، سپس ارزیابی ریسک های بدست آمده و پاسخگویی مناسب به آن ها می باشد. در این تحقیق با بررسی ادبیات موجود، 52عامل به عنوان عوامل شکست پروژه های ERP شناسایی شد، سپس با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند مصاحبه هایی با شش نفر از خبرگان حوزه سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان انجام گرفت و پس از تعدیل به 40 شاخص ریسک دست یافته شد. برای جمع آوری داده جهت ارزیابی مقادیر ریسک از ابزار پرسشنامه استفاده شد و تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزارهای اس پی اس اس و اکسل انجام گرفته است. این مقاله یک رویکرد عملی استفاده از ماتریس ریسک جهت ارزیابی ریسک های پیاده سازی ERP در صنایع بالادستی فولاد را بررسی می کند. این رویکرد از ذینفعان مهم پروژه مانند کارفرما، پیمانکار و مشاور حمایت می کند تا به تعهدات خود عمل کنند و اثرات منفی بر عملکرد پروژه ERP را در رابطه با اهداف هزینه، زمان و کیفیت به حداقل برسانند.در انتها ریسک ها در سه سطح بحرانی(غیر قابل قبول)، سطح بالا(قابل توجه) و متوسط تقسیم شدند و استراتژی برخورد با آن ها در سه دسته اجتاب از ریسک، پذیرش فعالانه و انتقال ذکر گردید.
    کلیدواژگان: سیتم های برنامه ریزی منابع سازمان، شناسایی ریسک، ارزیابی ریسک، صنایع بالادستی فولاد
  • سمیه شامانی، سید محمد زرگر*، سید عبدالله حیدریه، هادی همتیان صفحات 141-159

    امروزه مهمترین عامل موفقیت سازمان ها نیروی انسانی است و مدیریت استعداد برای استفاده بهینه از توانمندی های منابع انسانی اهمیت دارد. به خصوص در شرکت های دانش بنیان که نیروی انسانی ارزشمندترین سرمایه این شرکت هاست. هدف از این مقاله شبیه سازی و ارزیابی مدلی برای مدیریت استعداد در شرکت های دانش بنیان با استفاده از روش پویایی سیستم و کارت امتیازی متوازن می باشد. بر خلاف تحقیقات رایج منتشر شده محقق در این پژوهش شکاف تحقیق را با استفاده از متد کتابشناختی یا بیبلیومتریک و مراجعه به پایگاه وب آو ساینس از سال 1975 تا 2021 مورد بررسی دقیق قرار داده است. متغیرهای مدل با مطالعه مراجع مرتبط با موضوع تحقیق قبلی و با استفاده از شاخص های ارزیابی عملکرد کارت امتیازی متوازن در 4 بعد مالی، مشتری، رشد و یادگیری و فرآیندهای داخلی و طراحی در قالب یک مدل پویا پس از طراحی مدل و تایید آن توسط کارشناسان، مدل کمی سازی شده و سپس با آزمون های اعتبارسنجی مدل پویا مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت سناریوها توسعه و شبیه سازی شدند. نتایج آزمون سناریو نشان داد که افزایش میزان جایگزینی و آموزش در سناریوی اول با افزایش تعداد افراد مستعد در سازمان موجب افزایش عملکرد سازمانی و افزایش مدیریت شایستگی و توسعه شغلی در سناریوی دوم می شود. استعداد در سازمان و همچنین افزایش متغیر نظام جبران خدمات و عدالت سازمانی در سناریوی سوم با حفظ استعداد باعث افزایش عملکرد سازمانی می شود.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، شرکت های دانش بنیان، رویکرد پویایی سیستم، کارت امتیازی متوازن
|
  • Masoud Zolghadr, Naser Hamidi *, Seyed Mahdi Alvani, Gholamreza Memarzadeh Tehran Pages 1-18
    The recent challenge for organizations in new workplace is to focus on the productivity of work practices in the organization. Since employees are considered as the main intangible resource of the organization, paying attention to the optimal use of modern working practices can reduce the risk of responding to external stimuli. It can ensure the productivity of human resources in achieving the goals and improving the performance of the organization while achieving the internal fit of the system components. In the present study, with a method based on nonlinear modeling, it is possible to optimize an array of native components and their dimensions as black boxes between teamwork and organizational performance, according to two factors: adequacy and complexity.By evaluating the views of more than 80 human resources experts, out of 16,383 combinations, the optimal array with the most effective role of the components of work conscience, spirit of cooperation and social adjustment and empowerment in the relationship between teamwork and performance of the studied organizations was introduced. By examining the ideal error composite statistics index, the elimination of the dimensions of "group and social relations" and "control of organizational decisions" from the last two components, respectively, can be considered as the optimization factor of the array.
    Keywords: New workplaces, modern working practices, nonlinear models, Organizational Performance, black box
  • Narges Ghofrani, Seyd Rasul Hoseini *, Morteza Mosa Khani Pages 19-25
    Because entrepreneurship education has been a recognized aspect of education that researched for years, the number of studies aiming at revealing the general trends of entrepreneurship education in schools has expanded in the literature. As a result, the current study draws the structure and scientific maps related to the field of entrepreneurial school based on the growth of entrepreneurial attitude with the goal of scientometrics of the studies. Until 2021, the research community comprises all scientific documents indexed in the "Scopus" database in the field. This research used a scientometric technique, lexical co-occurrence, and document content analysis. All publications relating to the research topic are included in the study population. After developing research topics, a systematic search based on linked keywords - entrepreneurial - conducted. The findings of this study revealed that while many researches were conducted independently around the world in the field of entrepreneurship education, structures such as attitude, entrepreneurial intention, and creativity considered by researchers. According to scientometrics, Iran placed fourth among Asian countries in terms of entrepreneurial school interest. The United States, Indonesia, and the United Kingdom conducted the majority of global research. Finally, keyword co-occurrence revealed that entrepreneurship is the most important node.
    Keywords: Entrepreneurship Education, Entrepreneurial School, entrepreneurial attitude, Scientometrics
  • Mehdi Aghamohammad, Gholamreza Kordestani *, Hosein Kazemi Pages 27-37
    Objective

    The implementation of the financial management system of the public sector and the improvement of efficiency have led to create an incentive in the field of reforming the financial management system of the public sector.

    Method

    It is a descriptive (non-experimental) survey method. The statistical sample of the research includes 165 accountants and financial managers, budget managers, financial experts, university lecturers, in the data analysis section, ranking was done using the importance of factors and model fitting or structural equation method.

    Findings

    The rate of progress in new technologies in causal conditions, decentralization and increased flexibility in contextual conditions, cultural values in interventionists, reforming the tax system in strategies and increasing social welfare.

    Conclusion

    The evaluation and ranking of modern public financial management in Iran, it was found that the model of modern public financial management has causal, contextual, intervening conditions, strategies and consequences, each of which, in the order of ranking, has the items of new technologies, increasing citizens' expectations, increasing corruption and poverty. severe limitation of the country's financial resources and legal and international requirements and regional competition; Decentralization and increasing flexibility, reforming the motivation and incentives and commitment of managers, reforming the method of training and counseling, creating an integrated information system, developing human resources and equipment and technology, and rules and regulations and procedures; Cultural values, leadership and management and involvement of politicians and politicization.

    Keywords: modern public financial management, Good governance, financial accountability in the public sector
  • Hossein Zakizzade, Mehdi Naderinasab *, Rahim Ramazaninezhad Pages 39-49
    Introduction

    The aim of this study was to analyze the dimensions of professional structure development for sports organizations based on the theory of Strauss and Corbin.

    Methodology

    The research method is qualitative with a systematic analysis approach. The statistical population included two sections of human society (former directors of the Physical Education Organization, current and former directors and presidents of the National Olympic Committee and the Ministry of Sports and Youth) and the information society. A statistical sample of a sufficient number was selected based on theoretical saturation in a non-probability targeted and snowball technique (17 people and 29 documents). The validity of the instrument was assessed using qualitative validation methods (content validity, kappa coefficient (0.792)). For data analysis, a systematic approach has been used during the three stages of open, axial and selective coding.

    Findings

    Finally, 18 main categories (internal and external environment, organizational culture, professional structure, executive instructions, administrative bureaucracy, managers' intervention, level of control, human and financial resources, technology, staff training, infrastructure, Standardization of affairs, free expression, improvement of communication quality, delegation, productivity, improvement of decision making and improvement of sports performance) and 22 concepts were extracted.

    Conclusion

    The category of professional structure in the design of sports organizations is of great importance and has various aspects. Also, using this dimension analysis and strategies based on Strauss and Corbin, we can expect the development of the professional structure of sports organizations in Iran.

    Keywords: Professional Structure, sports organization, Grounded Theory
  • Hassan Kamallou, Ali Davari *, Mohammad Hasan Ebrahimi Sarve Olia, Mohammad Azizi Pages 51-62

    The purpose of this research is to explain the crowdsourcing model in Iran's construction industry projects. The current research is descriptive, exploratory and applied, and qualitative and quantitative (mixed) research methods were used. In the qualitative part, the Delphi technique and the consensus of 7 executive and academic experts were used, who were selected by a targeted and snowball method. In the quantitative part, confirmatory factor analysis was used, and a questionnaire was distributed and analyzed among 65 experts of entrepreneurial construction projects as random sampling. Also, the reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha coefficient, and the content and construct validity were also checked. The results showed that the crowdsourcing model of entrepreneurial projects includes eight main categories, which are "project characteristics", "culture", "the role of the government and supervisory institutions", "campaign and marketing information methods", "investor characteristics", "spatial and geographical characteristics". ", "Features of the financial market" and "Features of executives and founders". According to the findings of the research, it is suggested that each of the executives, investors, government and supervisory institutions should cooperate in the design of crowdfunding platforms, because the lack of a suitable, safe and professional platform in this field is strongly felt in the Iranian market. will be Since Iran is full of intellectual and innovative graduates and includes the growth of entrepreneurship, and of course the economic and financial problems hinder the implementation of the creative ideas of young people, the existence of a crowdfunding platform and the necessary ...

    Keywords: Crowdfunding model, construction industry projects, financing
  • Seyed Mohammad Reza Mohades Khalesi, Mehran Mokhtari Baye Kolaii *, Ghorbanali Aghaahmadi, Davod Kia Kojouri Pages 63-80
    Introduction

    Organizations, through regular and continuous structuring of employees' behavior, cause the alignment and adaptation of individual attitudes, values and behaviors with the values, norms and desirable organizational behaviors.Organizations should provide appropriate opportunities to familiarize employees with the mission, goals, job tasks and desired values of the organization in order to increase efficiency and effectiveness and achieve competitive advantage. This study aims to identify and prioritize institutional socialization tactics with a qualitative-quantitative integrated approach.Research

    Method

    The method of this research is descriptive with an applied purpose. The statistical population of the study is 10 experts of senior managers of government organizations under the Ministry of Oil in the study area, among whom Delphi questionnaires, pairwise comparisons and Demetel were distributed. Data were analyzed using ANP-DEMATEL approach.

    Results

    Based on the results of the research, it was proved that the "collective" criterion with a final weight of 0.205 is the first priority among the criteria, the consecutive criterion has the most impact and interaction, the permanent criterion has the most impact and the sub-criterion "effective job training" For newcomers "with a final weight of 0.0507 is the first priority among the sub-criteria.

    Keywords: Socialization, institutional socialization tactics, multi-criteria decision making methods, qualitative-quantitative approach
  • Khadijeh Eidantorkzadeh, Farzin Rezaei *, Amir Reza Keyghobadi, Mohsen Seighali Pages 81-91
    This study aims to identify the conditions and factors affecting smart money and prioritize the variables obtained based on these conditions in the Iranian stock market. This research method is applied in terms of purpose and based on data; it is a mixed type that was done to identify qualitative factors through interviews with experts and prioritize the identified quantitative factors using a questionnaire. The statistical population was selected using a sampling method with maximum diversity. The research model prioritized three levels with all specified conditions and factors and tested with software (Expert choice) and hierarchical analysis techniques. The incompatibility rate in all pairwise comparisons is less than 0.1, so the research model is approved. The criterion of causal conditions has gained the first rank in the first level. In the second level, among the categories (causal conditions, macroeconomic factors), (context conditions, laws and regulations imposed by the government) and (intervening conditions, Parallel Markets Behavior) rank first. At the third level, exchange rate fluctuations rank first.
    Keywords: Smart money, causal conditions, context conditions, intervening conditions, Hierarchical technique
  • ALLAHYAR GHASEMI, Ahmad Rahchamani *, Hamidreza Saeednia Pages 93-106

    This research has been done with the aim of providing a model of cognitive and emotional elements in visual advertisements. This research, which was carried out with the qualitative approach of Classic grounded theory, deals with the identification, discovery and modeling of cognitive and emotional elements in visual advertisements. In this research, after conducting semi-structured in-depth interviews, open coding was done during the implementation and auditing of the interviews. The formation of the main category and its concepts, as well as theoretical coding, were implemented in order to discover the relationship between the elements of the model. In this research, theoretical saturation was done after 16 deep interviews. After completing the above steps, 51 codes were extracted for this research, which led to the emergence of the category "Effectiveness of visual, cognitive and emotional aspects of the organization's environmental advertising" and four concepts, 1- Innovation in organizational color design in environmental advertising with the aim of arousing emotion and visual recognition From the organization, 2- Designing and implementing a minimal organizational logo in environmental advertising with the effect of increasing recognition, 3- Using a website with a short and long-lasting domain in environmental advertising with an effect on recognition, 4- Using an organizational slogan in environmental advertising with the effect of increasing recognition. turned around in order to be successful in advertising campaigns, the correct use of emotional and cognitive visual elements is necessary and necessary, which is discussed in this research.

    Keywords: Visual Advertising, Cognitive Elements, Emotional Elements, classic grounded theory
  • Azad Asadi, Mohsen Hashemi Gohar *, Roya Darabi, Shadi Shahverdiani Pages 107-118
    One of the determinants of companies' stock returns is knowing the level of risk of companies. Existing risks play an important role in investors' financial decisions in terms of influencing market sentiments by influencing the company's profitability and returns. The importance of this research is that it shows students, professors, investors, company managers and capital market legislators what is the role of the factor of investors' emotional tendency in stock valuation.This study examines co-morbid risk variables when we use multiple regression to predict the risk return of severe events that change over time at different points in the stock return distribution. We find evidence that there is a strong predictive power in the lower echelons to predict a maximum of one year horizons. Our research results show that in higher quantities there is no relationship between comet risk and stock market surplus returns. In general, the evidence obtained explains the mere large, unusually large stocks observed during periods of sharp stock price falls that are pessimistic market sentiment.
    Keywords: tail Risk, Stock market, market sentiment
  • Amir Bahramipour, SADEGH ABEDI *, Ali Reza Irajpour Pages 119-127
    The current research was conducted with the aim of providing a fuzzy model for the evaluation of business plans focused on the development of new products. This research can be used in the industrial cluster of chemical production and systematically examines and analyzes the development of new products. It is an exploratory-modeling research method in terms of practical purpose and in terms of implementation. . In this research, the present research community consists of 12 experts from chemical industry companies. In order to analyze the data, fuzzy Delphi technique has been used. The results show that 6 exogenous variables were selected as key variables in the selection and development of a new product in the organization. In order to determine the importance of exogenous variables that experts doubt in specifying their importance, the method of fuzzy fuzzy analysis technique was used. (0.239), new product development strategy (0.209), level of passing standards and requirements (0.136), absorption of product development research funding (0.077) and absorption of applied research funding (0.061). The dynamic product development model, which is based on the cause and effect relationship, needs to be designed and tested in future studies to simulate the current and future decision-making performance.
    Keywords: Business Plan, New product development, Uncertainty, fuzzy logic
  • Fatemeh Abbasi, Jalal Haghighat Monfared *, Jamshid Edalatian Shahriary Pages 129-140
    Need to create within organizational and inter-organizational integration in the supply chain environment and extensive changes in the field of technology and information systems have been the main factors in the formation of enterprise resource planning (ERP) systems. One of the factors for the success of the implementation of these systems and also the main purpose of this study is to correctly identify the risks in the three phases before, during and after the implementation of ERP systems in the study industry, then evaluate the risks obtained and it is appropriate to respond them. Literature reviewed and 52 factors were identified as failure factors of ERP projects. Then, with purposive sampling methodology were interviewed by six experts in the field of ERP systems, which adjusted the risk indicators and achieved 40 risk indicators. A questionnaire was used to collect data to analyze the risk values and data were analyzed by SPSS and Excel software. This paper examines a practical approach to using the risk matrix to assess the risks of ERP implementation in the upstream steel industry. This approach supports key project stakeholders such as the employer, contractor and consultant to meet their obligations and minimize the negative effects on ERP project performance in terms of cost, time and quality objectives . Finally, the risks were divided into three levels: Critical (unacceptable), High (significant) and Medium, and the strategy for dealing with them was described in three categories: Risk avoidance, Active acceptance and Transfer.
    Keywords: enterprise resource planning systems, Risk identification, Risk Evaluate, Upstream Steel Industries
  • Somayeh Shamani, Seyyed Mohammad Zargar *, Seyed Abdollah Heidarieh, Hadi Hemathian Pages 141-159

    Today, the most important factor in the success of organizations is human resources, and talent management is important for the optimal use of human resources capabilities. Especially in knowledge-based companies, where manpower is the most valuable asset of these companies. The purpose of this paper was to simulate and evaluate a model for talent management in knowledge-based companies using the system dynamics method and balanced scorecard. The model variables are extracted by studying the references related to the subject of previous research and by using the performance evaluation indicators of the balanced scorecard in 4 dimensions of finance, customer, growth and learning and, internal processes and design in the form of a dynamic model. After designing the model and confirming it by experts, the model was quantified and then evaluated by dynamic model validation tests, and finally, the scenarios were developed and simulated. The results of the scenario test showed that increasing the amount of substitution and training in the first scenario by increasing the number of talented people in the organization will increase organizational performance and increase competency management and career development in the second scenario By using talent in the organization as well as increasing the variable of the service compensation system and organizational justice in the third scenario, by maintaining talent, it will increase organizational performance.

    Keywords: talent management, Knowledge-Based Companies, system dynamics approach, Balanced Scorecard